søndag 12. september 2010

EVITA, Bamsen og Turbo Trine

Ja nå har det gått en ny uke og jaggu gikk den fort. Her storkoser vi oss fortsatt. Evita er veldig snill og morsom. Hun er full av energi og leker masse. Matlysten ser ut til å være på topp og hun vokser som bare det. Vi har prøvt oss frem med div lokkemiddel. KOKT SKINKE er tingen. Leverpostei og kvitost går også ann. Båndtreningen går greit. Vi går bare korte turer ende så hun skjønner hun snart får det av seg:). Når vi er i fjøset ligger hun i gangen. Har noen leker der men når vi er ferdi ligger hun og sover. Alle synes hun er helt nydelig og ligner en bamse. Det gjør hun spesielt når hun sover. Detter bare ned og ligger der som en gjenglemt kosebamse:) Men av og til skjer det noe.. hun blir helt Turbo Trine og da svetter iallefall jeg. Hun fyker rundt så gulvtepper og andre løse gjenstander som befinner seg på gulvet ender langs med veggene. Hun løper fra det ene hun ikke har lov til, til det andre mens halen går som en propell. Øynene lyser og sier: se..sepå meg...dette har jeg ikke lov til ...kom...kom da vel, så fyker hun vidre. Da er det godt når hun går tilbake til bamse modus:). Innkalling trener vi også på. Har blitt ganske flink men det må nok trenes mye mer. Er nå ikke så gammel enda=).
Siste uken har hun begynt å trekke seg unna fremmede. Hun går bort å snuser og tar gobiten viss det er der. Hun er ikke redd, helt greit bare dere ikke klår liksom. Vi vet ikke helt hvordan vi skal håndtere det så vi hadde blitt glade for gode råd. Det er litt trasigt når hun trekker seg unna. Ellers er det bare kos, lek og morro:)

1 kommentar:

  1. hehe.. Eurasierraptus kalles det. Det kan dem få til og med når dem er voksne ;) Da aller helst utendørs vel og merke. Løper så fort en kan med halene rett ut og ørene bakover.

    Som dere vet er Eurasier reservert, dem har ikke store interessen av å hilse på fremede. Noen er mer glad i det enn andre. Det beste er nok fortsette som dere gjør, bruk godbiter, og la folk bare overse henne så hun må ta kontakt. Er det hjemme hos dere kan folk sette seg på sofan, så tar hun kontakt når hun føler for det. Da gir dem en godbit.
    Utendørs kan hun få velge hvem hun vil hilse på eller ikke, hun må ikke presses til det. Det gjør opplevelse negativ og det hele blir enda mer skummelt.
    Dere må bare instruere folk hvordan dem skal oppføre seg rundt deres valp :)

    SvarSlett